Φρούδες υποσχέσεις σε ανύπαρκτες εγκαταστάσεις

Σπίτι του Βόλεϊ

Τις τελευταίες ημέρες η οικογένεια του Βόλεϊ έγινε μάρτυρας ενός θεάτρου του παραλόγου με απόλυτη ευθύνη του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Δώσαμε ένα «ευρωπαϊκό στολίδι», κατά τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Καραμπέτσου (Δηλώσεις του το 2021) και σήμερα τρέχει έντρομος στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να πάρει δύο αόριστες υποσχέσεις για εσωτερική κατανάλωση.

Το να πάρεις ως Ομοσπονδία κάποιες προπονητικές ώρες σε ένα πολυδύναμο αθλητικό Χώρο  -γήπεδο-, το οποίο ΘΑ φτιαχτεί και ΘΑ εξυπηρετεί πολλά άλλα αθλήματα, δεν συγκρίνεται με το δικό σου διπλό γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών το οποίο παραδόθηκε αμαχητί στην Ομοσπονδία της Ξιφασκίας.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή η ηγεσία της Ομοσπονδίας δείχνει πανικόβλητη, αμήχανη, αδύναμη και ανεπαρκής να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το μέλλον του αθλήματος. Ο πανικός είναι εμφανής κάνοντας λόγο αόριστα για «ιστορική μέρα» και για «έργα» τη στιγμή μάλιστα που μέχρι σήμερα ουδέν επίσημο έχει λεχθεί από την πολιτεία.

Με εμφανή τα σημάδια της ήττας και μετά την κατακραυγή του αθλητικού κόσμου, προσπαθεί να ψαρέψει υποσχέσεις εν όψει των επικείμενων εκλογών, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιστραφεί το εις βάρος της κλίμα που δημιούργησε με την απραξία της. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, είναι τελείως διαφορετικό ένα έτοιμο, ανακαινισμένο, διπλό γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί άμεσα και άλλο πράγμα οι υποσχέσεις περί κάποιων προπονητικών ωρών σε ένα μελλοντικό γήπεδο, που τραυματίζουν για ακόμη μια φορά την περηφάνεια του Ελληνικού Βόλεϊ.

Περαιτέρω, ουδεμία αναφορά έγινε για την Ολυμπιακή εγκατάσταση του Beach Volley, που σημαίνει πως εκεί τελειώνουν οι υποσχέσεις και προφανώς προορίζεται -εις γνώση τους- για άλλον φορέα.

Σαν παράταξη, θα βάλουμε κάποια ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις: Ποιοι είναι οι συνομιλητές του Προέδρου πάνω σε αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα; Με ποια από τα στελέχη της Ομοσπονδίας συνδιαλέγεται; Γιατί δεν έχει φέρει ποτέ αυτά τα θέματα προς συζήτηση στο ΔΣ; Ποιος τον εξουσιοδοτεί να παίρνει προσωπικές αποφάσεις οι οποίες υποθηκεύουν το μέλλον του Ελληνικού Βόλεϊ;

Δεν γίνεται κύριε Πρόεδρε να περιφέρεστε ανά την Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές και εν μέσω αυτών των αρνητικών εξελίξεων για την οικογένεια του Βόλεϊ, να επινοείτε αναίτιες και ανούσιες βραβεύσεις σωματείων, χρησιμοποιώντας προκλητικά και άκομψα τον ΣΕΠΠΕ, και από την άλλη να αγνοείτε παντελώς τον ρόλο που θα έπρεπε να είχατε διαδραματίσει, στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

Όποιους και όσους μηχανισμούς και να χρησιμοποιήσετε κύριε Πρόεδρε, η οικογένεια του Βόλεϊ σας παρακολουθεί να δίνεται ταραγμένος μια παράσταση, στην οποία έχετε χάσει κάθε μέτρο και κάθε έλεγχο. Για να αντιληφθείτε το βάρος των ευθυνών σας, αναλογιστείτε, τι θα γράψει για όλα αυτά το βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού Βόλεϊ.

Ζητάμε άμεσα να προκηρύξετε εκλογές, έτσι όπως έχει ήδη κάνει και η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Στις 15 Σεπτέμβρη πριν την έναρξη της νέας αθλητικής σεζόν -ως είθισται- πρέπει να πάμε σε εκλογές. Αυτό επιτάσσει η λογική, αυτό επιτάσσουν τα γεγονότα και η δημοκρατία.

Facebook